ИНДИАМСКА ПРИКАСКА

ИНДИАМСКА ПРИКАСКА
11.11.2021 Наталия Атанасова

преячели мои, неска ште ви раскажа ена историа, която се е случила сафсем наскоро на едим саседем комтинент. слушайте!

късно вечерта на вратата на иглуто на шаман Глебашто Нагоре Куче се по-чукало. той отворил и какво да види – цялото индиямско пелеме се било сабрало прет иглуто мо!! най-отпрет сас раце на кръста стояла най старата жена од племето и го глебала испитателно.

– какво става тука!!1 – извикал той – не виждаж ле, че преемното ми време е истекло преди четери часа!
– вапросат е неотложем! виш какви времена дойдоха – пандемии, икономически кризи, глобално затопляне, пед жи и кемтрейлс се стелят нат станат ни!! искаме да ни кажеж 2022 годима ваопште ште се састои ле!!!11 трябва да знаеме!
– абе, вие да четете не можете ле! какво пише тука!! ТУК НЕ Е ИНФОРМАЦИА!!!11
– виш какво, шарлатамино!!!11 както ти, така и ние ного добре знаеме, че „Глебашто Нагоре Куче“ не е истимско индиамско име, а поза од йога!!! така че, ако обичаж, дай ни одговор или ште ти спрем достафките на тютюм за лолата на мира!!1
– о, само това неми пречинявай, Жено На Мнозина! елате слет три дми и ште ви одговоря.

минали три дми и племето отново се сабрало прет иглуто на шамана. той излезнал ваф пълно шаманско снарежемие, прегладил с отмерен жест перата на главата си назат за тежес и таржественно обевил:

– оважаеми саплеменници, категорично обевяван, че 2022 ште се састои!!11
– как разбра? да неби лили еванова да е обевила дати за 2022?
– не, по сигорно е! КОТАРАКАТ РУМЕН Е ИЗДАЛ НОФ КАЛЕМДАР!!111

та това е, което е станало, преячели мои. ако не вярвате, слаган доказателството ваф коментарите. не пропускайте да си земете и тази годима калемдарат на Ядяштияд В Ношта (моя милос) и Крадлива Лесича Обажка (милоста на златим) зада може духовете на претците ни да бдят над ваз.